Rakastan aikakausilehtiä. Muuten vaadin itseltäni arjessa äärimmäistä tehokkuutta, mutta silloin, kun Trendi tai Fit kopsahtaa alas postiluukusta, sallin itselleni vapaa-aikaa niin kauan kunnes olen saanut luettua lehden kannesta kanteen. Kun jotkut hellivät itseään suklaalla tai muilla herkuilla, minä hellin itseäni aikakausilehdillä. Tai oikeastaan niillä molemmilla. 

Erityisen koukkuuntunut olen sporttilehtiin. Minulle tulee Kunto Plus, Fit, MeNaisetSport ja ProBody! Uskokaa tai älkää, ne kaikki neljä! En ymmärrä miten tässä on päässyt näin käymään. Lisäksi luen ne kaikki kannesta kanteen. Niissä on aina niin inspiroivia juttuja omiinkin liikuntaharrastuksiin sekä hyviä ruokavinkkejä. Ajattelin nyt kuitenkin lakkauttaa tuon MeNaisetSportin, kun siinä harvoin nykyään on mitään kiinnostavia juttuja. Kauneus ja terveyskin minulle tuli, mutta peruin sen, koska siinä oli niin samoja, itsestäänselviä juttuja, joten kyllästyin.

Kunto Plus keskittyy aika paljon juoksemiseen, ja on kohdistettu enemmän ehkä hieman vanhemmille liikkujille kuin nuo toiset lehdet. Minusta Kunto Plussassa on vähän liikaakin noita juoksemiseen liittyviä juttuja, välillä kaipaisi vähän laajempaakin skaalaa lajivalikoimaan. Lisäksi "uutiset" ja uusien tutkimusten tulokset ynnä muut saattavat olla osaltaan samoja vuodesta toiseen, itsestäänselvyyksiäkin. Pitemmät jutut ovat kuitenkin todella hyviä, vaikka minusta saisivat pureutua aiheeseen vieläkin hiukan syvemmälle. Mutta se, mikä Kunto Plussassa on todella loistavaa, on huikeat tarjoukset! Tästä on todella usein hyviä tarjouksia, jotka ehdottomasti kannattaa hyödyntää! Minäkin olen saanut Kunto Plussan kautta naurettavan halvalla mm. sykemittarit, lämpökerraston, urheiluvaatteita yms...

kunto-plus-lehtitarjoukset-normal.jpg

MeNaisetSport, entinen Sport, on mielestäni laskenut tasoaan roimasti nimensä muutoksen myötä. Aikaisemmin kirjoitustyyli oli mukavan rento ja iloinen ja siinä oli ajankohtaisia aiheita ja hauskoja näköulmia. Nykyään lehdessä ei ole minusta oikeastaan mitään luettavaa.

menaisetsport-lehtitarjoukset-normal.jpg

ProBodyn tilasin vasta vähän aikaa sitten, kun halusin vähän asiallisempaa ja syvällepureutuvampaa vaihtoehtoa näille ns. kaupallisimmille lehdille.Tähän mennessä olenkin tykännyt siitä kovasti ja se on innostanut minua enemmän lihaskuntoharjoittelun pariin. Siinä on paljon hyviä, kokonaisvaltaisia artikkeleita ja täsmäohjeita ja -vinkkejä. Se myös liikkuu ajankohtaisten aiheiden parissa. Parasta tässä on ehkä asiantuntijuus, sillä asiantuntijat esittelevät artikkeleissaan laajasti erilaisia vaihtoehtoja, eikä vain yksiselitteisiä ratkaisuja (koska sellaista ei ole!). ProBodyn huono puoli on se, että se ilmestyy vain kuusi kertaa vuodessa. Mielenkiintoista tässä on myös henkilökuvat ja panostus urheiluravitsemukseen.

probody-lehtitarjoukset-normal.jpg

Lempparilehteni näistä on siltikin Fit-lehti! Se on rennompi kuin ProBody, asiallisempi kuin MeNaisetSport ja paljon monipuolisempi kuin KuntoPlus. Sen ulkonäkö on minusta näistä kaikista mielenkiintoisin ja korkealaatuisin. Pidän kovasti siitä, että aihealueita käsitellään todella laajasti, Fitissä puhutaan mm. matkailusta, joka ei näihin muihin lehtiin kuulu laisinkaan. Fit keskittyy myös enemmän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuin muut liikuntalehdet. Huomiota kiinnitetään jopa henkiseen hyvinvointiin. Monipuolisuutensa, hauskuutensa ja asiantuntijuutensa ansiosta Fit on päihittää muut liikuntalehdet mennen tullen! 

fit-lehti-toiseksi-suosituin-lehti-tarjo